2010-11-22 14:48:24• hírek • Póti Orsolya

Tavaszi részképzés a 2010/2011 tanévre

Talán már hallottál a magyarországi  tavaszi részképzésről ismerőseidtől, mivel hogy ez egy igen népszerű program, de nem tudtad pontosan mit is jelent az hogy „részképzés". Röviden összefoglaljuk neked a fontosabb tudnivalókat.

A programot a Magyar Köztársaság Nemzeti Erőforrás Minisztériuma és a Balassi Intézet hirdeti meg kétszer egy évben, tavasszal (május) és ősszel (november). A program romániai lebonyolítói a Központi Tájékoztató Iroda és az Országos Magyar Diákszövetség. A részképzésekre olyan hallgatók  pályázhatnak, akik szülőföldi felsőoktatási intézményben, alapképzésben vagy magiszteri (mester) képzésben vettek részt, illetve aktív, vagy az ösztöndíj céljából megszakított hallgatói státusszal vagy abszolutóriummal rendelkezők.

A programban érdemes részt venni, mert betekintést nyersz szakodon belül a magyarországi felsőoktatásba: megtudod mit tanulnak és milyen szintű az oktatás, ezáltal felmérheted saját előnyeidet, hátrányaidat, azaz lehetőségeidet. Új információforrásokhoz jutsz hozzá: könyvtárak melyek bősége összehasonlíthatatlan az itthoniakkal, egyetemi tananyag és kiegészítő anyag, szakkollégiumi ismeretségek. Évezheted az ottani egyetemista életet kezdve a szakköri konferenciákkal, fojtatva diákszervezetek rendezvényeivel és természetesen a népszerű lokálok látogatásával, illetve kiruccanásokkal.

Belekóstolsz a város kulturális és szociális életébe: színházelőadások, táncestek, koncertek, filmestek, kézműves foglalkozások a kollégiumban (gyöngyfűzés, agyagozás, üvegfestés) és még sok-sok sok más érdekes programon részt vehetsz. De tulajdonképpen a rengeteg új és színes embertől válik izgalmassá az egész program!

Három fajta részképzős ösztöndíj is létezik: egy teljes szemeszteres, egyéni- és csoportos tanulmányút. Az ösztöndíj magába foglal egy havi fix pénzösszeget (40.460 forint), elszállásolást a Márton Áron Szakkollégiumban, diákigazolványt és az ezzel járó kedvezményeket, könyvtárhasználatot és természetesen részvételt a szakodnak megfelelő órákon. Pályázati adatlapokat a Szatmárnémeti SZMDSZ-től szerezhetsz be, a Mihai Viteazul utca 10. szám alatt.

További információkért keresd Csenteri Melinda tanügyi vezető tanácsost a 0726-624-667-es telefonszámon.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: